Meer weten over LibreOffice ?!

Platform-onafhankelijk, meer vrijheid

En van de voordelen van LibreOffice en OpenOffice is, dat dat het werkt op computers met verschillende besturingssystemen, zoals Linux, MS Windows, Mac OS en Solaris. Zo kunt u meer vrijheid krijgen in de wijze waarop u uw automatisering wilt uitvoeren.

En als u een nieuwe server koopt, met nieuwe serversoftware, wilt u aan het eind van de rit niet gewongen zijn om ook nog eens nieuwe office-software aan te schaffen. Bij dat andere office-pakket kan u dit echter maar zo overkomen...
LibreOffice en OpenOfficekennen deze dwang niet.

Kan Word- en Excel-bestanden en Powerpoints openen ...

... en u kunt uw werk in LibreOffice / OpenOffice ook pslaan als doc(x)- of xls(x)- of ppt-bestand. U kunt dus gewoon blijven samenwerken met mensen, die een ander office-pakket gebruiken. Minstens zo interessant is dat LibreOffice en OpenOffice werken met vrije open standaarden voor bestanden: het ISO-gecertificeerde ODF. Ook dat geeft u meer vrijheid in de manier waarop u de automatisering van uw bedrijf of organisatie inricht. En het gebruiken van open standaarden, is de beste garantie voor de toegankelijkheid van uw informatie in de (verdere) toekomst en onafhankelijkheid van één bepaalde leverancier.

Starten kan nu ...

U kunt nu starten, en profiteren van de voordelen van open en onafhankelijke software. Het spreekt voor zich dat een dergelijk veranderingstraject zorgvuldig moet gebeuren. Een goede analyse is altijd een verstandige eerste stap. Nou&Off heeft in alle fasen van het traject een ruime ervaring en zal u graag helpen om ook succesvol over te stappen.